Kategoriat
Blogi

Yhteisillä partiokämpillä – osa 1

Partiokämppien ylläpidosta vastaa kiinteistövastaava yhdessä kiinteistöryhmän, isännistön sekä alueen huoltomiehen ja -yhtiön kanssa. Vierailemme kukin tahoillamme kohteilla säännöllisesti, mutta välillä meiltäkin menee asioita ohi silmien, paikat pääsevät repsottamaan tai emme osaa ajatella mahdollisia ongelmia mitä kämpillä vierailevilla käyttäjillä on. 

Tästä alkaa lyhyt Yhteisillä partiokämpillä – blogisarja, jonka aikana käymme läpi tapoja, joilla jokainen partiokämpillä vieraileva voi vaikuttaa niiden viihtyvyyteen sekä kohteiden ylläpitoon kantamalla kortensa kekoon omalla vuorollaan.

Ilmoita puutteesta

Blogisarjan ensimmäisessä osassa kerromme nopeasta ja helposta tavasta ilmoittaa puutteista ja vioista kämpillä.

On aivan normaalia, että retkillä ja partiokämpillä sattuu ja tapahtuu. Milloin lumiharja menee poikki, kirves on tylsä, kattila palaa lopullisesti pohjaan tai palohälyttimestä saattaa loppua paristo. Partiolaisina osaamme ratkoa pulmia ja tarttua toimeen, ja toivommekin varaajilta oma-aloitteellista suhtautumista ongelmien ratkomisessa. Siinä missä palohälyttimeen todennäköisesti löytyy vara-paristo siivouskaapista, osa ongelmista voi olla sellaisia, joita ei retken aikana pysty itse ratkoa. Tästä syystä onkin tärkeää, että puute- ja vikailmoitusten tekeminen on mahdollisimman helppoa!

Mikäli päädyt retken aikana itse ratkomaan ongelmia kämpällä, huomaat puutteita tai jokin paikka on päässyt repsottamaan, voit ilmoittaa siitä täyttämällä sähköisen ”huomasin puutteen” -ilmoituksen. Lomake löytyy partiokämpät.fi/palaute – sivulta. Lomakkeella voit antaa palautetta ihan kaikesta mikä liittyy kiinteistöihin, nettisivuihin tai vuokrausjärjestelyihimme. Tärkeimpänä kuitenkin sinun huomaamasi puutteet tai jos huomaat jonkin olevan rikki.

On tärkeää, että puutteista, vioista ja ongelmista ilmoitetaan vierailun jälkeen, jotta voimme yrittää korjata ne seuraavalle varaajalle. Hyvänä esimerkkinä on tänä syksynä Nuuksion Korvenkolkalta täytetty ilmoitus, jossa varaaja kertoi joutuneensa heittämään kämpän ainoan paistinpannun pois. Ilmoituksen ansiosta uusi paistinpannu osattiin ostaa ja viedä se ajoissa seuraavalle varaajalle käytettäväksi.

Akuutit viat ja ongelmat, tulee aina ilmoittaa kohteesta vastaavalle huoltomiehelle tai huoltoyhtiölle, joiden yhteystiedot löytyvät kämppäkansioista. Huoltomies arvio tarkistuskäynnin tarpeen ja tulee tarvittaessa paikalle ratkomaan ongelmaa. Mikäli ongelmalla ei ole merkittävää vaikutusta retken onnistumiseen, tarkistuskäynti tehdään vasta retken jälkeen arkena. Puhelu kuitenkin kannattaa soittaa paikan päältä, jolloin ongelmaa on helpompi sanoittaa sekä kysymyksiin vastaaminen ja lisäohjeiden noudattaminen on mahdollista. Pyydämme kuitenkin mainitsemaan yhteydenotosta huoltomieheen tai -yhtiöön joko kämppäpalautteen, avainten palautuksen tai täyttämällä ”huomasin puutteen”-ilmoitus.

Ilmoituksen täyttäminen on helppoa ja nopeaa. Lomakkeella kerrot kuka olet, milloin vian huomasit, missä kohteella vika on ja tietenkin kerrot tarkemmin mistä on kyse. Nopeimmillaan lomakkeen täyttämisessä menee vain muutama minuutti, mutta ilmoituksen tekemisellä voi olla suurikin vaikutus seuraavan varaajan vierailun onnistumiseen.

”Huomasin puutten”-lomake on ollut käytössä viime keväästä saakka ja tarkoitus olisi ensi vuoden aikana jalkauttaa ympäri ämpäri partiokämppiä aiheesta pienet infolaput QR-koodeineen, jotta vikailmoituksen tekemisen kynnys olisi entistäkin matalampi ja muistuisi tehdä.

Kiinnostaako partiokämppien kehittäminen? Tule mukaan piirin Kiinteistöryhmään! 

Ryhmä koostuu partiolaisista, joilla on halua kehittää piirin kämppiä ja leirialueita! Keksimme ja toteutamme erilaisia projekteja, joissa usein on vain taivas ja kiinteistövastaavan luoma budjetti rajana. Ryhmämme kehittää kämppiä, retki- ja leirialueita vapaaehtoisvoimin oman innokkuutemme ja mahdollisuuksien mukaan. Mukaan toimintaan pääset laittamalla sähköpostia ryhmän puheenjohtajalle tilma.nieminen@partio.fi