Usein kysyttyä

Alta löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Jos et löydä etsimääsi tietoa, ota yhteyttä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten toimistolle.

Miten varaan kämpän ja tiedän mitä kämppiä olen varannut?

Miten varaan kämpän ja tiedän mitä kämppiä olen varannut?

Varaukset tehdään aina itse kirjautumalla varaus.partiokampat.fi varausjärjestelmään. Toimisto ja kiinteistövastaava auttavat varauksen tekemisessä, mutta eivät voi tehdä varausta puolestasi.

Varauksesta saat järjestelmän automaattisen viestin sähköpostiisi, myös peruutuksesta tulee ilmoitus. Eli sähköpostistasi löytyy tarvittavat tiedot. (Tarkista aina hinnasto, varausjärjestelmä voi laskea pitkän varauksen hinnan väärin) Jos olet epävarma lippukuntasi varauksista, voit ottaa yhteyttä toimistoon tai kiinteistövastaavaan, he pystyvät listaamaan lippukunnan nimellä kaikki tulevat varaukset, joissa on lippukuntasi nimi tai lyhenne.

VINKKI: Suosittelemme lippukuntaa tekemään  hallituksen/kämppävaraajan tunnukset, joilla tehdään lippukunnan varaukset kootusti, ja jotka annetaan pestin vaihtuessa seuraavalle käyttöön.

Voivatko yksityiset henkilöt, yritykset tai järjestöt varata kämppiä?

Kyllä! Kohteemme on tarkoitettu ensijaisesti partiokäyttöön ja partiolaisilla on syksyisin etuoikeus varauksiin. Kaikki varausjärjestelmässä näkyvät vapaaksi jääneet vuorot ovat kuitenkin sinun varattavissa! Huomioithan varausehtomme sekä varauskalenterissa näkyvät ohjeet. OHJEITA ULKOPUOLISELLE VARAAJALLE.

Leirikeskuksissa (Kiljava, Kavalahti) ja yhteiskäyttöalueilla (Nuuksio) velvoitamme partion ulkopuolisia varaamaan viikonloppuisin kaikki pihapiirin kämpät itselleen, koska haluamme varmistaa partiolaisille oman rauhan partio-ohjelman toteuttamiseen. Muista, että viikonloppuvaraus on aina perjantaista sunnuntaihin.

  • Peurantupa tai Kuusitupa – Yksi kämppä
  • Nuuksio – Kolme kämppää sekä erikseen varattava ranta
  • Kavalahden leirikeskus. Urhola + 3kpl pikkukämppiä + 2kpl retkikohteita pihapiirissä.
  • Kiljavan leirikeskus:  3 kämppää, Kiljavan muut alueet: Uutun kämpän, Metsätuvan tai leirialueen voit varata yksin myös viikonloppuna
Mikä on kämppien varustelu? Onko petivaatteet, ohjelmaa, ruokailua tai siivouspalveluita?

Vuokraamme ainoastaan kämppiä, emme tuota palveluita. Varaaja on velvoitettu tekemään loppusiivous lähtiessään. Voit halutessasi tehdä sopimuksen yksityisen ohjelma-, catering- tai siivouspalvelun kanssa. Sivuillemme (kämppäsivut) kerätään palvelun tarjoajia, emme vastaa heidän palveluistaan tai vuokraajien tekemistä suorista sopimuksista.

Kämppien varustelutaso vaihtelee paljon. Kohteellamme ei ole pyyhkeitä tai petivaatteita. Pienimmissä kohteissamme ei ole patjoja, vaan niissä nukutaan omilla makuualustoilla. Löydät jokaisen kohteen varustelutason kämpän omalta sivulta. Voit tutustua myös keittiöohjeeseen ja -inventaariolistaan kämppien omista ohjeista.

Mistä saan avaimen kämpälle? Hukkasin avaimen!

Avaimet haetaan Partioasemalta (Töölönkatu 55, 00250 Helsinki, 2. kerros). Avaimen voi hakea muutama päivä ennen varauksen alkua ja palauttaa muutama päivä varauksen jälkeen. Poikkeavat avainten noudot ja palautukset sovitaan toimiston kanssa: https://papa.partio.fi/paakaupunkiseudu-partiolaiset-ry/piiritoimiston-palvelut-lippukunnille/

Kämpällä ongelmatilanteessa (avain hukkunut, lukko rikki) soita huoltomiehelle tai kiinteistövastaavalle, joiden numerot löytyvät kämppäsivuilta sekä saapumisohjeesta.

Miten kämppä maksetaan? Mistä voi tulla lisämaksua?

Kämppien ja retkipaikkojen maksut lähtevät laskuilla aina kootusti seuraavan kuukauden alussa. Partiolaisten laskut lähetetään lippukunnan laskutusosoitteeseen tai partiojärjestöjen laskutusosoitteeseen (ehtona partiohintaan) ja partion ulkopuolisille varaajille heidän ilmoittamaansa osoitteeseen (paperilasku tai sähköpostilasku). Ole yhteyksissä kiinteistövastaavaan ennakkolaskuista tai muista laskutukseen liittyvistä asioista.

Loppusiivous kuuluu varausehtoihin ja sen laiminlyönti johtaa laskuun lisättävään siivoushintaan. Vahingoista emme laskuja käyttäjää, mutta vain jos käyttäjät ilmoittavat vahingosta meille. Näin tiedämme, että se ei ollut tahallinen!

Suuret tapahtumat: Jos järjestät merkittävän suurta tapahtumaa, niin ole yhteydessä kiinteistövastaavaan ennen tapahtuman alkua. Puita ei ole kiinteistöillä kuin normaalin retken järjestelyihin ja isot leirit velvoitetaan tilaamaan tapahtumaan omat puut. Myös ulkovessat velvoitetaan tyhjentämään varauksen aikana, ja oman harkinnan mukaan tilaamaan bajamajoja lisätarpeilleen. Kavalahden vesivessojen yksi tyhjennys kuuluu vuokraan, sen lisäksi tilattavat tyhjennykset laskutetaan vuokraajalta.

Miten peruutan varaamani kämpän tai leiripaikan?

Kämppien maksuton peruutus tai maksuton siirtäminen on mahdollista 1kk ennen varauksen alkamista, tämän jälkeen varaus laskutetaan täysimäärisenä. Tyhjäksi jääneet vuorot ovat meille kalliita. Varaajan on helpompi löytää vuorolle toinen ryhmä omasta lippukunnastaan, kuin meidän täällä toimistolla.

Peruutus tehdään varausjärjestelmään: OMAT VARAUKSET -> ”lähetä peruutuspyyntö”. Voit myös kysellä peruutusta sähköpostilla tai puhelimella, mutta muista tarkistaa, että saat kuittauksen peruutuksesta.

Tutustu: Varausehdot

Voiko kämppiä varata illaksi tai pelkästään aamusta iltaan.

Lähtökohtaisesti ei, sillä silloin kämppää ei voi varata enää toiselle, joka tarvitsisi majoituksen yön yli. Varausjärjestelmässämme ei pysty tekemään kuin yön yli kestäviä varauksia. Arkena voit varata yhden tai useamman yön kerrallaan: saapuminen 16.00 ja poistuminen 15.00. Viikonloppuina minimivaraus on kaksi yötä, eli pe kello 16.00-Su kello 15.00. Voit varata edullisen  arkihintaisen kohteemme ja olla vain tarvittavan ajan kohteella (Huom sauna/saunavuoro kuuluu aina kämpän varaukseen, pois lukien Metsätupa).

! Ota yhteys Kiinteistövastaavaan kaikissa poikkeustapauksissa. Arkipäiviin kohdistuvien varausten sekä "äkkilähtöjen" eli lähellä varauksen alkua tehtyjen varausten kanssa voimme tehdä poikkeuksia. Pyrimme mahdollistamaan myös sinun tapahtumasi 😊

Mistä voin tiedustella löytötavaroita?

Toimistolta voit kysellä löytötavaroita. Varaajia kehotetaan tuomaan löytötavarat toimistolle, jos niitä löytyy, tai jättämään ne kämpän eteisessä olevaan löytötavarat-koriin, jotta seuraava varaaja voi tuoda niitä avaimia palauttaessaan.

Suosittelemme sopimaan avaimen hausta ja käymään itse kämpillä etsimässä. Voit myös pyytää seuraavan varaajan tiedot, joiden kanssa voi sopia etsinnöistä. Huoltomies kiertää noin kerran viikossa ja kiinteistövastaava kerran kuukaudessa kämpillä.

Mitä teen, jos kämpällä tapahtuu onnettomuus?

Hätätilanteessa soita aina 112 

Partiotoiminnassa noudatetaan partion kriisiviestintäohjeistuksia:

Pääkaupunkiseudun partiolaiset( PäPa)

Suomen partiolaiset (SP)

Kiinteistövastaava: Töissä arkena 8-16, viikonloppuisin vain kriittiset asiat.

Huoltomies: Huollot ja kierrokset arkena. Viikonloppuisin puhelinpäivystys. Ensisijaisesti neuvonta puhelimessa, ja retken tai turvallisuuden kannalta mahdollinen viikonloppukäynti.

! Jos kohtaat ulkopuolisia alueella voit ja kannattaakin kysyä kohteliaasti, mitä tekevät yksityisalueella ja kehottaa poistumaan. (Jos ilmestyy henkilöitä, jotka eivät suostu poistumaan soita - > Kiinteistövastaava, Huoltomies, Poliisi)

Onko kämpissä sähköt ja jääkaapit?

Kaikissa kämpissä on keittiö ja sähköt (ei sähköä/ei jääkaappia: Mörrimöykky, Metsätupa). Tarkista keittiön tarvikkeet ja laitteet kämpän nettisivun ohjeita-osiosta. Esimerkiksi pakastimia ei ole pienemmissä kohteissa.

Voinko pystyttää teltan kämpän viereen?

Kun varaat kämpän tai leiripaikan, saat oikeuden telttailla kiinteistön alueella ja tulentekoluvan alueeseen (kämpän omalta nettisivulta ohjeet: ladattavat kartat).

Leirikeskuksissa ja yhteiskäyttöalueilla on yhteinen piha, joka on tarkoitettu ohjelmaan! Teltat pitää silloin pystyttää oman kämpän läheisyyteen ja yhteisten alueiden käyttö on sovittava muiden varaajien kanssa. Ilman muiden alueella olijoiden lupaa, on yhteisten alueiden varaaminen omaan toimintaan kiellettyä.

 ! Muistakaa jättää pelastustiet vapaiksi: mitään ei rakenneta ajoväylälle. Pelastusviranomainen, naapurit sekä jäteauto.

😊Muistakaa partiohenki, kun sovitte yhteisistä asioista.

Saanko retkeillä kämppien alueella ilman varausta?

Kämppien pihapiirit: Kämppien pihat, sekä retkialueet ovat rauhoitettuja ulkopuolisilta. Ethän sinäkään haluaisi, että oman retkesi aikana toinen partiolippukunta tai muu retkeilyporukka paistelee makkaraa varaamasi kämpän pihassa? Jos kohtaat ulkopuolisia alueella, voit ja kannattaakin kysyä kohteliaasti mitä tekevät yksityisalueella ja kehottaa poistumaan. (Jos ilmestyy henkilöitä, jotka eivät suostu poistumaan soita - > Kiinteistövastaava, Huoltomies, Poliisi). Varaajana sinulla on oikeus rauhalliseen pihapiiriin ja retki/leirialueeseen.

Metsäalueet: Jokamiehenoikeuksilla saat liikkua partio-omisteisissa metsissä pihojen ulkopuolella ja ne onkin tarkoitettu juuri sinulle!

! Muista että tulenteko on aina luvanvaraista!

Tutustu retkeilyyn Partiokämpät.fi/retkeily.

Onko vesi juomakelpoista?

Kaikkien kämppien kaivojen juomakelpoisuus tarkistetaan vuosittain, Kiljavan leirikeskuksen vesi on kunnallisesta verkosta. Suomen järvien vettä voi keitettynä juoda, ja pieni vedessä oleva sameisuus (humus) ei ole terveydelle haitallista. Silmälle huomaamattomat bakteerit ovat haitallisia, siksi keittämistä suositellaan.

Onko kämpällä tykkiä? Mitä kokoustavaroita kämpiltä löytyy?

Kämpät ovat mainioita partio- tai muun porukan koulutuksia tai kokouksia ajatellen. Kämpän esittelyssä kerrotaan tärkeimmät kokoustamiseen liittyvät tarvikkeet. Myös kämpän omalta nettisivulta ohjeet-osiosta löydät vinkkejä kokoustamiseen. Muista, että toimistoltamme voi lainata partiotapahtumiin videotykkejä. Muista antaa palautetta, jos kämpillä olisi hyvä olla enemmän kokoustamiseen tarvittavia välineitä!

Onko kämpällä saunaa?

Peurantupa: Puulämmitteinen oma sauna, 10 hlö

Kuusitupa: Puulämmitteinen oma sauna, 8 hlö

Nuuksio: Puulämmitteinen yhteinen sauna, 12 hlö. Nuuksiossa ”saunan erillisvaraus” tarkoittaa, että rannan käyttäjä voi varata itselleen saunavuoron, mutta ei saunaa kokonaan itselleen.

Kavalahti leirikeskus: 2 kpl sähkösaunoja, 6+6 hlö sekä 1 kpl puusauna 5 hlö.

Kiljava leirikeskus: 1 kpl sähkösaunoja 20 hlö (Kaksi pukutilaa/suihkua) ja 1 kpl puusauna, 5 hlö. Kassu -majoitusrakennuksessa on lisäksi oma sähkösauna, joka on tarkoitettu Kassun varaajille, joilla on oikeus käyttää myös rantasaunaa.

Kiljavan muut alueet: Uuttu: oma sähkösauna, 3 hlö. Metsätupa: ei saunaa. Leirialue: ei saunaa.

Varaamalla koko leirikeskuksen saat saunat kokonaan itsellesi.

Miten saunominen toimii?

Kaikkiin kämppävarauksiin kuuluu oma sauna tai saunavuoro. Sauna lämmitetään ja siivotaan aina itse. Suosithan luontoystävällisiä ja hajusteettomia pesuaineita.

Retki- tai leirialuevaraukseen ei kuulu saunaa!

Huomioithan, että kämpillä ei ole pyyhkeitä!

Yhteissaunat: saapuessasi retkelle käy sopimassa pihapiirin kämppien kanssa saunavuorot (kuka lämmittää ja kuka siivoaa).

Mitä teen, jos jotain rikkoutuu tai jokin asia ei toimi?

Muista ilmoittaa, jos jotain menee rikki, tai näet jotain olevan rikki. Ilmoittamalla vahingosta tiedämme, että se ei ollut tahallista ja voimme tarpeen tullen hankkia korvikkeen seuraavalle käyttäjälle.

Käyttäjää edellytetään partiomaisesti ratkaisevan pienet ongelmat itse. Varastosta ja keittiöstä löytyy tarvikkeita loppuneiden, rikkoutuneiden ja hävinneiden tilalle. Saapumisohjeessakämppäkansiossa sekä kämpän nettisivulla on tarpeellisia ohjeita. Samoista paikoista löydät puhelinnumerot huoltomiehelle sekä kiinteistövastaavalle! Osalla kohteista voi olla Isäntä paikalla (vapaaehtoinen partioluottis) auttamassa.

Partioisäntä: Partiopestinään auttaa varaajia kiinteistön käyttämisessä ja tekee pieniä korjaus-/kehitystöitä. Paikalla satunnaisesti, ja vain partiovarausten aikana. Isännän kämpät sijaitsevat Nuuksiossa sekä Kavalahdessa. Liity isännistöön!