Kiljava

Kiljavan leirikeskuksen logo

Moderni kurssi- ja leirikeskus Nurmijärvellä sekä Partionummen retkeilymahdollisuudet

sijainti

Vihtilammintie 45, 05200 Rajamäki
55 min Helsingin keskustasta autolla.

Yleistä

Modernissa leirikeskuksessa on kolme eri kokoista majoitusrakennusta: Kassu, Alakämppä ja Yläkämppä, rantasauna, kaksi uimarantaa, keittiökeskus ja saniteettirakennus, jossa on suihkut ja vessat, lentopallo- ja jalkapallokenttä, sekä ”amfikatso­moinen” iltanuotiopaikka. Kämppien vuokraajien käytössä on leirikeskuksen alueella lukuisia pieniä nuotio- ja telttapaikkoja (Hiisilä, Mekalmo ja Mennimaa joita ei vuokrata erikseen).

Leirikeskuksen läheisyydessä sijaitsee myös sähköllinen eräkämppä Uuttu, sähkötön pieni Metsätupa sekä leirialue Telttanummi, joilla majoittuessa oma rauha on taattu.

Leirikeskus ja sitä ympäröivät maat omistaa Pääkaupunkiseudun Partiosäätiö. Kiinteistöt on tarkoitettu ensisijaisesti Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n lippukunnille, jotka saavat varata syksyisin ennakkoon seuraavan vuoden vuorot. Varauskalenterissa näkyvät, vapaaksi jääneet vuorot ovat kaikkien muiden partiolaisten sekä partion ulkopuolisten varattavissa. Tervetuloa!

Lue lisää:
Tietoa meistä
Usein kysytyt kysymykset
Tietoa Partio ulkopuolisille varaajille

Retkeily

Leirikeskuksen ympärillä on runsaasti partio-omisteista maata, jota kutsutaan Partionummeksi. Täältä löydät paljon tilaa ohjelmalle, sekä Kiljavan muut kohteet: Uuttu, Metsätupa ja leirialue Telttanummi.

Kauniissa mäntykangas maastossa kiemurtelee Nurmijärven ulkoilureitti, jossa pidetään latua talvisin. Leirikeskuksen ympärillä on 350 hehtaaria partio-omisteista maata, josta suuri Matkun suo on perustettu suojelualueeksi. Suojelualueella tulee pyrkiä käyttämään jo maastossa olevia reittejä, sekä vaalia luonnon koskemattomuutta.

Kiljavan leirikeskuksen alueelta löytyy Rajamäen rykmentit kiintorastit.

Lue lisää:
Retki- ja leirialueet
Retki- ja ohjelmavinkit

Vuokrattavat kohteet

Kiljavan leirikeskus on yhteiskäyttöalue. Parkkipaikat, piha-alueet ja sauna jaetaan varaajien kesken. Partion ulkopuolisia velvoitetaan varaamaan viikonloppuisin koko alue itselleen. Arkena onnistuu yhden kohteen vuokraus.

Uuttu, Metsätupa sekä leirialue Telttanummi ovat yksittäisiä kohteita ja niitä voit varata myös viikonloppuisin yhden kerrallaan.

Kassu
Kassu

100 hlö patjat kerrossängyissä, iso sali, jossa dataprojektori, takkahuone, terassi sekä oma sauna 12 hlö

Tutustu kohteeseen »

Yläkämppä
Yläkämppä

25 hlö, patjat laverilla, sähkölämmitys ja takka

Tutustu kohteeseen »

Alakämppä ja Sani
Alakämppä ja Sani

25 hlö patjat parvella, sähkölämmitys ja 2 kpl takka. Kokous- ja ruokailutilat 80 + 20 hengelle. Erillisessä keittiökeskus Sanissa varustus 200 hengelle ja ruokailutilat 45 hengelle.

Tutustu kohteeseen »


Uuttu
Uuttu

9 hlö, patjat kerrossängyissä. Sähkölämmitys ja takka. Sähköt, juokseva vesi, ulkohuussi

Tutustu kohteeseen »

Metsätupa
Metsätupa

Lyhyen kävelymatkan päässä Kiljavan leirikeskukselta sijaitseva pieni tupa, jossa majoituspaikat 3:lle. Ei sähköä eikä vettä. Pihalla hyvin tilaa telttailla.

Tutustu kohteeseen »


Rantasauna
Rantasauna

Rannassa sähköinen yhteiskäyttösauna, jossa 20 laudepaikkaa.  Löylyhuoneeseen johtaa 2 pukuhuonetta ja 2 suihkuosastoa.

Leirialue Telttanummi
Leirialue Telttanummi

Kiljavan leirikeskuksen yhteydessä oleva leirialue, jonne mahtuu jopa 200 hengen leiri. Kesävesi

Tutustu kohteeseen »

Alueen ohjeet

Kartat

Aktiviteetit

Tietoja alueesta

Hinnasto ja varausehdot

Näet kaikkien kämppien hinnat täältä »