Kavalahti

Kavalahden logo

Monipuolinen kurssi- ja leirikeskus Inkoossa sekä Kavakorven retkeilymahdollisuudet.

 

sijainti

Björnvikintie 109, 10230 Inkoon as.
50 min Helsingin keskustasta autolla

Yleistä

Monipuolisesta leirikeskuksesta löytyy 50 hengen majoitusrakennus Urhola sekä vanhaan navettaan rakennettu keittiökeskus. Alueelle ripoteltu kolme 10 hengen hirsikämppää: Urkintupa, Palintupa ja Piventupa, joita voi vuokrata yksitellen omalle retkelle tai lisätilana päärakennukselle. Rantasaunan päädystä löytyy erikseen vuokrattava kokoustila Saunatupa. Alueen vanha päärakennus Lassila on kaikkien varaajien yhteyskäytössä oleva kokousrakennus, jossa on lisäksi pieni keittiö tukemassa hirsikämppien varaajia ja kellarista löytyy tiskauspiste sekä varasto.

Leirikeskuksen piha on tarkoitettu ohjelmalle, mutta kämppien ympäriltä löytyy muutamille teltoille tilaa.

Leirikeskus ja ympäröivät maat omistaa Helsingin Partiopoikain Kannatusyhdistys ry, joka vuokraa aluetta Pääkaupunkiseudun Partiosäätiö ry:lle hallinnoitavaksi. Kiinteistöt on tarkoitettu ensisijaisesti Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n alaisille lippukunnille, jotka saavat varata syksyisin ennakkoon seuraavan vuoden vuorot. Varauskalenterissa näkyvät vapaaksi jääneet vuorot ovat kaikkien myös muiden partiolaisten sekä partion ulkopuolisten varattavissa. Tervetuloa!

Katso YouTubesta Kavalahden esittelyvideo.

 

Lue lisää:
Tietoa meistä
Usein kysytyt kysymykset
Tietoa Partio ulkopuolisille varaajille

Retkeily

Leirikeskuksen ympärillä paljon partio-omisteista maata, jota kutsutaan Kavakorveksi. 150 hehtaarin alueesta 60 ha on osa Metso-suojeluohjelmaa. Kavakorvesta löytyy  paljon tilaa ohjelmalle sekä merkittyjä reittejä.

Vaihtelevassa Kavakorven maastossa on jylhiä kalliota, tiheää metsää, sekä soista maastoa. Suojelualueella pyrkiä käyttämään jo maastossa olevia reittejä, sekä vaalia luonnon koskemattomuutta.

Kavalahden leirikeskuksen alueelta löytyy kaksi merkattua heijastinrataa, jonne on helppo viedä omia tehtäviä. Lisäksi alueelta löytyy kiipeilytoimikunnan kiipeilykontti.

Lue lisää:
Retki- ja leirialueet
Retki- ja ohjelmavinkit

 

Vuokrattavat kohteet

Kavalahden leirikeskus on yhteiskäyttöalue. Parkkipaikat, piha-alueet ja sauna jaetaan varaajien kesken. Partion ulkopuolisia velvoitetaan varaamaan viikonloppuisin koko alue itselleen. Arkena onnistuu yhden kohteen vuokraus.

Leirialueet Metsä ja Niitty kuuluvat pihapiiriin ja niiden varaajilla on käytössään leirikeskuksen wc-rakenneukset. Leirialueen varaus ei oikeuta saunan tai Lassilan  käyttöön (pl. kellarin tiskauspiste).

Urhola ja keittiökeskus
Urhola ja keittiökeskus

50 hlö, patjat lavereilla ja parvella, Lattialämmitys, iso sali, jossa dataprojektori

Tutustu kohteeseen »

Hirsimökit 3 kpl
Hirsimökit 3 kpl

10 hlö, kerrossängyt sekä parvi, sähkölämmitys ja takka.

Tutustu kohteeseen »

Saunatupa
Saunatupa

Kokoustila 20 hlö, dataprojektori, pieni keittiö sekä takka. Ei nukkumapaikkoja. Erillisvaraus sisältää oikeuden saunavuoroon.

Tutustu kohteeseen »


Lassila
Lassila

Yhteiskäyttörakennus. Voit suunnitella Lassilaan ohjelmaa, mutta et varata sitä itsellesi. Käyttö sovitaan yhdessä alueen muiden varaajien kanssa paikan päällä. Lassilassa on 4 kokoustilaa, pieni keittiö. Keittiö on tarkoitettu tukemaan pikkukämppien muonitusta. 

Tutustu kohteeseen »

Rantasauna (Sähkö)
Rantasauna (Sähkö)

Yhteiskäyttösauna. Sovi paikan päällä saunavuorot, sekä lämmitys ja siivous muiden alueen varaajien kanssa. Rakennuksessa on kaksi erillistä sähkösaunaa omilla suihkuilla ja isolla pukukopilla. Päädyssä erikseen varattava kokoustila/saunatupa. Kaikilla yhteinen vilvoittelu terassi.

Tutustu kohteeseen »

Vanha sauna (Puu)
Vanha sauna (Puu)

Yhteiskäyttösauna. Sovi paikan päällä saunavuorot, sekä lämmitys ja siivous muiden alueen varaajien kanssa. Huomioithan että sauna on kertalämmitteinen, eli sitä lämmitetään normaalia kauemmin (3-4 tuntia), mutta löylyt ja tunnelma ovatkin kaiken vaivan arvoiset. Kantovesi.

Tutustu kohteeseen »


Leirialue Niitty
Leirialue Niitty

Leiri- ja Retkialue keittiökeskuksen takamaastossa. Niityllä mahtuu majoittumaan jopa 300 hengen leiri. Oma nuotiopaikka, juomakelpoinen kesävesi. Alueella Katos KafeNiity, sähkökaappi sekä pihan vesivessat kuuluvat vuokraan. Saunan, keittiökeskuksen ja muiden rakennusten käyttö vain niiden varanneille. Leirialueen varaajia palvelee Lassilan kellarin varasto ja kellarin tiskipiste.

Tutustu kohteeseen »

Leirialue Metsä
Leirialue Metsä

Leiri- ja Retkialue pikkukämppien takamaastossa. Alueella harva männikkö metsä, jonne mahtuu useampi PJ-teltta pystyyn sekä useita pienempiä telttoja. Oma nuotiopaikka. Puolet varattavasta alueesta on kallioista aluetta. Kalliolla sijaitsee kaksi nukkumalaavua, joissa omat nuotiopaikat, sekä keittokatos. Pihan vesivessat kuuluvat vuokraan. Saunan, keittiökeskuksen ja muiden rakennusten käyttö vain niiden varanneille. Leirialueen varaajia palvelee Lassilan kellarin varasto ja kellarin tiskipiste.

Tutustu kohteeseen »

Alueen ohjeet

Kartat

Aktiviteetit

Tietoja alueesta

Hinnasto ja varausehdot

Näet kaikkien kämppien hinnat täältä »