Kavalahti

Monipuolinen kurssi- ja leirikeskus Inkoossa sekä Kavakorven retkeilymahdollisuudet.

Kavalahden logo

Björnvikintie 109, 10230 Inkoon as.
50 min Helsingin keskustasta autolla

Yleistä

Monipuolisesta leirikeskuksesta löytyy 50 hengen majoitusrakennus Urhola sekä vanhaan navettaan rakennettu keittiökeskus. Alueelle ripoteltu kolme 8 hengen hirsikämppää: Urkintupa, Palintupa ja Piventupa, joita voi vuokrata yksitellen omalle retkelle tai lisätilana päärakennukselle. Rantasaunan päädystä löytyy erikseen vuokrattava kokoustila Saunatupa. Alueen vanha päärakennus Lassila on kaikkien varaajien yhteyskäytössä oleva kokousrakennus, jossa on lisäksi pieni keittiö ja kellarissa tiskauspiste sekä varasto.

Leirikeskuksen piha on tarkoitettu ohjelmalle, mutta kämppien ympäriltä löytyy muutamille teltoille tilaa.

Leirikeskus ja ympäröivät maat omistaa Helsingin Partiopoikain Kannatusyhdistys ry, joka vuokraa aluetta Pääkaupunkiseudun Partiosäätiö ry:lle hallinnoitavaksi. Kiinteistöt on tarkoitettu ensisijaisesti Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n alaisille lippukunnille, jotka saavat varata syksyisin ennakkoon seuraavan vuoden vuorot. Varauskalenterissa näkyvät vapaaksi jääneet vuorot ovat kaikkien myös muiden partiolaisten sekä partion ulkopuolisten varattavissa.

Katso YouTubesta Kavalahden esittelyvideo.

Tervetuloa!

Lue lisää:
Tietoa meistä
Usein kysytyt kysymykset
Tietoa Partio ulkopuolisille varaajille

Retkeily

Leirikeskuksen ympärillä on 150 hehtaaria partio-omisteista maata, jota kutsutaan Kavakorveksi. (Josta Metso-suojeluohjelmassa 60ha) Sieltä löydät paljon tilaa ohjelmalle sekä merkittyjä reittejä.

Vaihtelevassa Kavakorven maastossa on jylhiä kalliota, tiheää metsää, sekä soista maastoa. Suojelualueella pyrkiä käyttämään jo maastossa olevia reittejä, sekä vaalia luonnon koskemattomuutta.

Lue lisää: Retki- ja leirialueet

 

Vuokrattavat kohteet

Kavalahden leirikeskus on yhteiskäyttöalue. Parkkipaikat, piha-alueet ja sauna jaetaan varaajien kesken. Partion ulkopuolisia velvoitetaan varaamaan viikonloppuisin koko alue itselleen. Arkena onnistuu yhden kohteen vuokraus.

Leirialueet Metsä ja Niitty kuuluvat pihapiiriin ja niiden varaajilla on käytössään leirikeskuksen ulkovessat. Leirialueen varaus ei oikeuta saunan tai Lassilan käyttöön.

Urhola ja keittiökeskus
Urhola ja keittiökeskus

50 hlö, patjat lavereilla ja parvella, Lattialämmitys, iso sali, jossa dataprojektori

Tutustu kohteeseen »

Hirsimökit 3 kpl
Hirsimökit 3 kpl

10 hlö, kerrossängyt sekä parvi, sähkölämmitys ja takka.

Tutustu kohteeseen »

Saunatupa
Saunatupa

Kokoustila 20 hlö, dataprojektori, pieni keittiö sekä takka. Ei nukkumapaikkoja. Erillisvaraus sisältää oikeuden saunavuoroon.

Tutustu kohteeseen »


Lassila
Lassila

Yhteiskäyttörakennus. Voit suunnitella Lassilaan ohjelmaa, mutta et varata sitä itsellesi. Käyttö sovitaan yhdessä muiden alueen varaajien kanssa paikan päällä. Lassilassa on 4 kokoustilaa, pieni keittiö. Rakennuksessa ei palomääräysten takia saa yöpyä kuin keittiön viereisessä muonittajien huoneessa (2–4 hlö). Keittiö on tarkoitettu tukemaan pikkukämppien muonitusta. Kellarista löytyy tiskauspiste ja kellarista alueen yhteinen varasto.

Rantasauna (Sähkö)
Rantasauna (Sähkö)

Yhteiskäyttösauna. Sovi paikan päällä saunavuorot, sekä lämmitys ja siivous muiden alueen varaajien kanssa. Rakennuksessa on kaksi erillistä sähkösaunaa omilla suihkuilla ja isolla pukukopilla. Päädyssä , erikseen varattava kokoustila. Sauna 1: 8 hlö laude, 2 suihkua, 15 hlö pukuhuone. Sauna 2: 8 hlö laude, 2 suihkua, 15 hlö pukuhuone. Saunatupa: Erikseen varattava jopa 15 hlö pöydän ympärille. Kaikilla yhteinen vilvoittelu terassi.

Vanha sauna (Puu)
Vanha sauna (Puu)

Yhteiskäyttösauna. Sovi paikan päällä saunavuorot, sekä lämmitys ja siivous muiden alueen varaajien kanssa. Huomioithan että sauna on kertalämmitteinen, eli sitä lämmitetään normaalia kauemmin (3-4 tuntia). Tulipesästä poistetaan savuavat tuhkat. Heitetään ”häkälöylyt” ja vasta sitten saunotaan. Mutta löylyt ja tunnelma ovatkin kaiken vaivan arvoiset. Saunassa 5 laudepaikkaa. Pieni pukuhuone ja oma vilvoittelu terassi. Kantovesi.


Leirialue Niitty
Leirialue Niitty

Leiri- ja Retkialue keittiökeskuksen takamaastossa. Niityllä mahtuu majoittumaan jopa 200 hengen leiri. Oma nuotiopaikka, juomakelpoinen kesävesi. Alueella Katos KafeNiity, sähkökaappi sekä pihan vesivessat kuuluvat vuokraan (Sauna ja Lassila kuuluvat vain Kämppien varaajille. Keittiökeskus kuuluu Urholan varaukseen) Lassilan kellarin varasto ja tiskipiste palvelee.

Tutustu kohteeseen »

Leirialue Metsä
Leirialue Metsä

Leiri- ja Retkialue pikkukämppien takamaastossa. Alueella harva männikkö metsä, minne mahtuu useampi PJ-teltta pystyyn sekä useita pienempiä telttoja. Oma nuotiopaikka. Puolet varattavasta alueesta on kallioista aluetta. Kalliolla sijaitsee kaksi nukkumalaavua, joissa omat nuotiopaikat, sekä keittokatos (Valmistuu 2022). Pihan vesivessat kuuluvat vuokraan (Sauna ja Lassila kuuluvat vain Kämppien varaajille. Keittiökeskus kuuluu Urholan varaukseen) Lassilan kellarin varasto ja tiskipiste palvelee.

Tutustu kohteeseen »

Alueen ohjeet

Kartat
Aktiviteetit
Tietoja alueesta

Hinnat

Esitteet