Kategoriat
Nuuksio Tiedotteet

Nuuksion talkoot 8.6

Tervetuloa mukaan Nuuksion talkoisiin!

Nuuksion talkoot järjestetään lauantaina 8.6 piirin kämpillä klo 11:00 alkaen!

Ota partiokaverisi mukaan ja tulkaa yhdessä viettämään aurinkoista kesäpäivää Nuuksioon mukavan puuhastelun parissa. Talkooporukalle tarjotaan päivän aikana myös makoisaa purtavaa!

Talkoiden aikana keskitymme rannan leirialueen nuotiopaikan kunnostamiseen. Luvassa on ainakin uusien penkkien rakentamista ja osallistujamäärästä riippuen mahdollisesti myös muita rannan leirialueen parannustöitä kuten uusi tulipata, pitkospuiden fiksaamista…

Talkoisiin osallistuakseen ei tarvitse olla mikään nokkelin nikkari vaan riittää, että laitat partiohuivin kaulaan, pakkaat vesipullon reppuun ja ripustat hymyn huulille. Yhdessä tekemällä pääsemme pitkälle!

Talkoiden yhteinen aloitus klo 11:00 huoltorakennuksen/puuvajan edustalla. 

Ilmoittauminen:

Ilmoittautuminen 2.6 mennessä Kuksassa. Muistathan ilmoittaa mahdolliset allergiat tai erikoisruokavaliot!

➡️ kuksaan.fi/71763

Nuuksion talkoot löytyy nyt myös Partion tapahtumakalenterista!
Nuuksio Leirialue Ranta
📸 Petteri Ojala

Pähkinänkuoressa:

Mikä? Nuuksion talkoot

Milloin? Lauantaina 8.6 klo 11:00 alkaen

Missä? Piirin kämpät Nuuksiossa, Ruuhijärventie 15, 02820 Espoo

Maksaako osallistuminen? Talkoissa ei ole osallistumismaksua

 

Saapuminen talkoisiin:

Julkisilla kulkuvälineillä: Bussilla 245A Espoon keskuksen asemalta vie Haukkalammentie-pysäkille, josta n. 15min kävelymatka kämpille.

Omalla autolla: Jätä auto parkkiin alaparkkikselle. Suosimme kimppakyytejä! 

 

Lisätietoa:

Kiinteistöryhmän puheenjohtaja

Tilma Nieminen tilma.nieminen@partio.fi

Kategoriat
Helppo Tulla Tiedotteet

Uutta sisältöä: Turvallisesti partiokämpillä

Kiinteistöryhmä haluaa painottaa partiokämpillä fyysisen turvallisuuden lisäksi myös yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden teemoja, tästä syystä olemme lisänneet näille sivuille täysin uuden Turvallisesti Partiokämpillä -sivun.

Sivulta löytyy perinteisten turvallisuusohjeiden lisäksi tietoa partion tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmasta, Helppo Tulla -tunnuksesta, saavutettavasta toiminnasta sekä turvallisemman tilan periaatteista ja häirintäyhdyshenkilöistä.

📸 Alex Inkiläinen

Partion jäsenistö on entistä moninaisempaa ja aiempaa saavutettavan toiminnan eteen tulee tehdä päämäärätietoisesti töitä yhdessä.

Tapahtuman ja retken turvallisuudesta vastaa aina retkenjohtaja, jonka tehtävänä on tutustua ennakkoon Suomen Partiolaisten turvallisuusohjeeseen sekä varaamanne kohteen pelastussuunnitelmaan. Retkenjohtajan tehtäviin kuuluu myös laatia oma turvallisuussuunnitelma retken ajaksi sekä kouluttaa muille mukavana oleville johtajille retken ja kohteen turvallisuusasiat.

Vaikka kohteillamme järjestettävien retkien ja tapahtumien aikana osallistujien fyysisestä turvallisuudesta tulee edelleen pitää huolta ja vaaratilanteita ehkäistä ennakoimalla, olemme kokeneet tärkeäksi lisätä ohjeisiimme myös muita teemoja.

Saavutettavuus ja Helppo Tulla -tunnus

Parannat tapahtumasi saavutettavuutta huomioimalla vähintään nämä neljä Helppo Tulla -tunnuksen alaista perusasiaa.

 • WC käynti
 • Ruokailu
 • Majoitus
 • Peseytyminen
Helppo Tulla -tunnus

 

Yksinkertaisimmillaan huomioiminen voi tarkoittaa esimerkiksi näiden asioiden avaamista ja sanoittamista  tarkemmin retkikirjeessä. Kun osallistuja tietää ennakkoon miten WC käynnit tai majoittuminen on tapahtuman aikana järjestetty, osaa hän arvioida paremmin onko tapahtuma hänelle saavutettavissa.

Kannustamme myös perehtymään partion tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelmaan sekä turvallisemman tilan periaatteiseen ja häirintäyhdyshenkilöihin, jotka kannattaa ottaa käyttöön myös lippukuntien omissa tapahtumissa. Lippukunnan omilla retkillä häirintäyhdyshenkilönä voi toimia vaikkapa turva-aikuiset.

Turvallisessa partiotoiminnassa tärkeintä on muistaa:

 • Partiotoiminta on avointa kaikille, jotka hyväksyvät partioliikkeen arvopohjan
 • Partiossa on nollatoleranssi kiusaamiseen, syrjintään ja häirintään
 • Osallistujien fyysinen turvallisuus on edelleen huomioitava tapahtumaa suunnitellessa.

Lisää turvallisuuteen liittyviä vinkkejä, linkkejä ja materiaaleja löydät Turvallisesti Partiokämpillä -sivulta.

Kategoriat
Tiedotteet

Partiokämpät.fi kehittyy

Verkkosivujamme on päivitetty hiljattain ja kehitystyö jatkuu edelleen.

Täysin uuden sisällön lisäksi olemme muun muassa käyneet läpi alue- ja kämppäsivut sekä osan niillä olevista ohjeista. Tulemme julkaisemaan lisää uutta sisältöä ja ohjeita pikkuhiljaa myös jatkossa.

Sivuiltamme löytyy muun muassa uusi retki- ja ohjelmavinkit -osio, jonne pyrimme kokoamaan jatkuvasti lisää erilaisia vinkkejä, joista on iloa lippukuntien retki- ja leiritoiminnan edistämisessä.

Tässä vaiheessa haluamme kuitenkin kuulla toiveita ja ajatuksia lippukunnilta ja muilta kohteidemme käyttäjiltä. Erityisesti kaipaamme toiveita retki- ja ohjelmavinkkeihin liittyen. Minkälaisista vinkeistä olisi juuri teille eniten apua?

Anna palautetta sivuistamme tai kerro kehitysideasi täällä.

Lue lisää:

 

Kategoriat
Nuuksio Retket ja leirit Tiedotteet

Nuuksion kansallispuistoa kehitetään

Nuuksion partiokämppien rajanaapurissa tapahtuu muutoksia, kun Metsähallituksen Rannikon Luontopalvelut päivittää Nuuksion kansallispuiston hoidon ja käytön suunnitelman.

”Suunnitelman avulla sovitetaan yhteen ja ohjataan luonnonsuojelun, virkistyskäytön ja muun käytön tavoitteita ja tarpeita 10–15 vuoden ajanjaksolle.”

Päivitetyllä suunnitelmalla pyritään päivittämään ja kehittämään kansallispuiston eri käyttötarpeet, reitit ja palvelurakenteet sekä turvaamaan alueen luontoarvot. Nuuksio on yksi Suomen suosituimmista kansallispuistoista ja sen virkistyskäyttö on moninkertaistunut viimeisen 15 vuoden aikana. Suosionsa takia kansallispuiston luontokohteet kaipaavat ennallistamista ja luontoarvojen turvaaminen vaatii toimenpiteitä.

”Matkailun yritystoiminnan ja virkistyskäytön kestävän kehittämisen suurimpana uhkana on riittämätön infrastruktuuri ja ajoittainen ruuhkaisuus suosituimmilla alueilla. Siksi päivitettyyn hoidon ja käytön suunnitelmaan onkin kirjattu muun muassa uusia kävelyreittejä ja taukopaikkoja.”

Suunnitelman on määrä valmistua vuoden 2024 aikana ja sen liitteeksi tulee luonnos kansallispuiston uudeksi järjestyssäännöksi. Nuuksion kämpistä on helppo lähteä retkeilemään kansallispuistoon – otathan huomioon, että aluetta ja ohjeita kehitetään, kun vierailet Nuuksion luonnossa. Etenkin alueella tottuneiden vierailijoiden on hyvä olla tietoisia mahdollisista sääntömuutoksista ja uusista ohjeistuksista.

Lue tästä Metsähallituksen koko artikkeli tulevasta suunnitelmasta.

Sitaattien lähde: Metsähallituksen artikkeli.

Kuva: Alex Inkiläinen

Kategoriat
Kestävä kehitys Tiedotteet

Astetta alemmas – energian säästäminen jatkuu

Mikä olisikaan parempi ohjelma retkellä kuin yhdessä pohtia miten vähennämme sähkön kulutusta kotona, kuten retkelläkin. Sähkön kulutus puhtaimmillaankin aina kuluttaa luontoa, eli kaikki energiansäästötoimet ovat hyviä ja tarpeellisia.

Partiokämpillä otettiin osaa Astetta alemmas – kampanjaan viime vuonna ja joulukuussa 2022 julkaistiin vinkit energian säästämiseksi piirin kämpillä.

Ohjeistuksia on nyt päivitetty Kestävästi Päpassa toimikunnan toimesta.

Kannustamme käyttäjiä miettimään kulutustaan sekä tekemään pieniä tekoja retkien ja tapahtumien aikana energian säästämiseksi myös jatkossa.

Päivitetyt ohjeet jaetaan kaikille käyttäjille avainten noutamisen yhteydessä Partioasemalla.

Päivitetty ohjeistus:

PäPa_kämppien_energiansäästöohje_2023 1

Lue lisää aiheesta:

Blogiteksti joulukuu 2022

Kestävä partiotoiminta Päpassa

 

Kategoriat
Kämppien varaaminen Tiedotteet

Kämppien ja leirialueiden varaukset vuodelle 2024

OHJEET PIIRIN KÄMPPIEN JA LEIRIALUEIDEN VARAAMISEEN VUODELLE 2024

Vuoden 2024 ja tammikuun 2025 kämppävuorot jaetaan lippukunnille taas kahdessa osassa:

 • Ensimmäisessä vaiheessa kartoitetaan pääkaupunkiseutulaisten lippukuntien toiveet isoista ja tärkeistä tapahtumista kyselylomakkeella, ja ensimmäinen vuorojako tehdään näiden toiveiden perusteella.
 • Toisessa vaiheessa kämppävarausjärjestelmä avataan pääkaupunkiseutulaisille lippukunnille, jolloin loput vuorot jaetaan lippukunnille nopeusjärjestyksessä.

Tärkeät päivämäärät:

6.9.2023: Kyselylomake aukeaa klo 9.00 ja PäPan lippukunnat voivat hakea 1-2 vuoroa lippukunnan tärkeisiin tapahtumiin (isommat retket, leirit, juhlat)

13.9.2023: Kyselylomake sulkeutuu klo 20.00

20.9.2023: Vuoroja toivoneet saavat tiedon, että minkä vuoron saivat ja syöttävät vuoron tiedot järjestelmään

29.9.2023: Viimeinen päivä syöttää ensimmäisessä vaiheessa saatuja vuoroja järjestelmään

2.10.2023 klo 09.00: PäPan lippukunnat saavat tehdä nopeusjärjestyksessä varauksia järjestelmään

16.10.2023 klo 09.00: Kaikki partiolaiset ja partion ulkopuoliset saavat tehdä nopeusjärjestyksessä varauksia järjestelmään

Poimi kyselyyn lippukuntasi tärkeimmät tapahtumat

Kyselyn avulla on tarkoitus varata partiokämppien isoimpia kohteita lippukuntien omiin tai alueiden yhteisiin suuriin ja tärkeisiin tapahtumiin. Esitä tarvittaessa myös vaihtoehtoinen kohde- tai ajankohtatoive lomakkeella.

Jos lippukunnallanne on useita tällaisia tapahtumia, tee kustakin tapahtumasta oma hakemus.  Pyrimme siihen, että jokainen lippukunta saisi ainakin yhden vuoron.

Ensimmäisen vaiheen jaossa painotetaan seuraavia tapahtumia:

 • alueelliset tapahtumat ja kahden tai useamman lippukunnan tapahtumat/retket (yli 100 osallistujaa)
 • yksi varaaja varaa kaikki alueen kämpät samalle ajalle (Kiljavan pihapiirin, Kavalahden kaikki kämpät, Nuuksion kaikki kämpät)
 • isojen lippukuntien tapahtumat (jäsenmäärä yli 150)
 • muut perinteiset tai juhlavuoden tapahtumat
 • lippukunta ei ole viime vuosina saanut toivettaan

Linkki hakulomakkeelle: https://link.webropol.com/s/kamppakysely2024

Piirin kurssit ja muutamat muut isommat tapahtumat on syötetty kalenteriin valmiiksi. Tarkastathan kalenterissa jo olevat piirin tapahtumat, että et turhaan ano vuoroa jo varattuun ajankohtaan!

Tsemppiä syksyn aloitukseen!

Kategoriat
Tiedotteet

Maastopalo Kiljavan leirikeskuksen alueella

Pääkaupunkiseudun Partiosäätiön hallinnoiman Kiljavan leirikeskuksen alueella havaittiin maastopalo keskiviikkona 21.6.2023. Pelastushenkilökunta sai nopeasti paloalueen eristettyä ja palon sammutettua.


Leirikeskuksen alueella on maastopalon aikaan ollut Leirikesän kesäleiri, mutta leiriläiset eivät ole olleet paloalueella. Paloalue on noin kilometrin päässä Kiljavan leirikeskuksen rakennuksista alueella, jolla on ollut Leirikesän telttoja. Paloalue eristettiin pelastushenkilökunnan toimesta ja sammutustyöt on saatu päätökseen. Paikallinen VPK valvoo vielä paloaluetta. Alueella on palanut metsää, mutta ei muuta kalustoa tai rakenteita. Palon syy ei ole selvillä.

Kehotamme erityiseen varoivaisuuteen metsäpalovaroitusalueilla. Tarkemmat metsäpalovaroitusalueet sekä ohjeet löydät Ilmatieteen laitoksen sivuilta.

Ilmatieteen laitoksen ajankohtaiset varoitukset maa- ja merialueilla

Lisätietoa metsäpalovaroituksista Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilla

Kategoriat
Kestävä kehitys Tiedotteet

Energiansäästövinkkejä partiokämpille – Astetta alemmas

Mikä olisikaan parempi ohjelma retkellä kuin yhdessä pohtia miten vähennämme sähkön kulutusta kotona, kuten retkelläkin. Sähkön kulutus puhtaimmillaankin aina kuluttaa luontoa, eli kaikki energiansäästötoimet ovat hyviä ja tarpeellisia.

Partiolainen on aina valmiina myös kriisin keskellä.

Venäjän sotatoimet Ukrainassa ovat johtaneen energian hinnan ja saatavuuden ongelmiin Suomessa ja koko Euroopassa. Nyt varsinkin talvella kustannukset ovat erityisen korkeat.

Meidän on myös Suomessa varauduttava sähköpulaan joka käytännössä tarkoittaa sähkökatkoja. Sähkökatkojen riskiä voidaan pienentää kiinnittämällä huomiota meidän sähkönkäyttötapoihin ja ajankohtiin.

Me partiossa voimme kantaa myös oman kortemme kekoon.

Partiolaiset on vaikuttava yhteisö joka voi muuttaa maailmaa sillä onhan meitä Suomessakin 60000. Tämän joukon vaikutuspiiri on todella suuri ja oman esimerkin näyttäminen on meille tärkeä arvo. Ilmastomuutoksen torjunta on partiolaisille tärkeä strateginen tavoite jonka toteutumisen merkitys korostuu erityisesti energiakriisin myötä.

Astetta alemmas on valtionhallinnon yhteinen energiansäästökampanja. Se tarjoaa konkreettisia vinkkejä energiansäästöön ja sähkön kulutushuippujen leikkaamiseen kotona, työssä ja liikenteessä.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ovat mukana myös. Konkreettisena tekona olemme laatineet piirin kämppien käyttäjille tarkemmat energiansäästöohjeet. Ohjeet saa aina mukaan kun käyt noutamassa kämpän avaimen.

Muita vinkkejä löydät Astetta alemmas –kampanjan materiaalista https://www.astettaalemmas.fi/

Ohjeet laadittu yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Kiinteistöryhmän sekä Kestävän kehityksen ryhmän kesken

Ohjeet PDF-muodossa Astetta alemmas kämpillä

Kategoriat
Kämppien varaaminen Tiedotteet

KÄMPPIEN JA LEIRIALUEIDEN VARAAMISEEN VUODELLE 2023

OHJEET PIIRIN KÄMPPIEN JA LEIRIALUEIDEN VARAAMISEEN VUODELLE 2023

Vuoden 2023 (ja tammikuun 2024) kämppävuorot jaetaan pääkaupunkiseutulaisille lippukunnille taas kahdessa osassa:

 • Ensimmäisessä vaiheessa kartoitetaan pääkaupunkiseutulaisten lippukuntien toiveet isoista ja tärkeistä tapahtumista kyselylomakkeella, ja ensimmäinen vuorojako tehdään näiden toiveiden perusteella.
 • Toisessa vaiheessa kämppävarausjärjestelmä avataan pääkaupunkiseutulaisille lippukunnille, jolloin loput vuorot jaetaan lippukunnille nopeusjärjestyksessä. Tämä tarkoittaa sitä, että lippukunnan tehdessä varauksen, lippukunta myös saa sen. Päällekkäisiä varauksia ei enää tehdä.

Marraskuussa varauskalenteri avautuu kaikille partiolaisille sekä partion ulkopuolisille varaajille.

Tärkeät päivämäärät:

7.9.2022: Kyselylomake aukeaa klo 9.00 ja PäPan lippukunnat voivat hakea 1-2 vuoroa lippukunnan tärkeisiin tapahtumiin (isommat retket, leirit, juhlat)

14.9.2022: Kyselylomake sulkeutuu klo 20.00

21.9.2022: Vuoroja toivoneet saavat tiedon, että minkä vuoron saivat ja syöttävät vuoron tiedot järjestelmään

30.9.2022: Viimeinen päivä syöttää ensimmäisessä vaiheessa saatuja vuoroja järjestelmään

3.10.2022 klo 09.00: PäPan lippukunnat saavat tehdä nopeusjärjestyksessä varauksia järjestelmään

1.11.2021 klo 09.00: Kaikki partiolaiset ja partion ulkopuoliset saavat tehdä nopeusjärjestyksessä varauksia järjestelmään

Poimi kyselyyn lippukuntasi tärkeimmät tapahtumat

Kyselyn avulla on tarkoitus varata partiokämppien isoimpia kohteita lippukuntien omiin tai alueiden yhteisiin suuriin ja tärkeisiin tapahtumiin. Voit toivoa lippukunnallesi johonkin tiettyyn isoon tai tärkeään tapahtumaan kämppää tai leirialuetta. Esitä tarvittaessa myös vaihtoehtoinen kohde- tai ajankohtatoive lomakkeella.

Jos lippukunnallanne on useita tällaisia tapahtumia, tee kustakin tapahtumasta oma hakemus. Älä kuitenkaan tee kaikista lippukunnan tapahtumista toivetta tätä kautta, sillä sekä pienempiä että isompia kämppiä muihin tapahtumiin voi varata myöhemmin lokakuun haussa. Pyrimme siihen, että jokainen lippukunta saisi ainakin yhden vuoron. Emme kuitenkaan voi taata, että kaikki toiveet toteutuvat, mutta teemme parhaamme tasapuolisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Katso tarkemmat tiedot ja ohjeet kyselystä! Lippukuntien yhteiset tapahtumat eivät vie paikkaa varausta hakeneelta lippukunnalta, vaan ne käsitellään erikseen!

Ensimmäisen vaiheen jaossa painotetaan seuraavia tapahtumia:

 • alueelliset tapahtumat
 • yksi varaaja varaa kaikki alueen kämpät samalle ajalle (Kiljavan pihapiirin, Kavalahden kaikki kämpät, Nuuksion kaikki kämpät)
 • kahden tai useamman lippukunnan tapahtumat/retket (yli 100 osallistujaa)
 • isojen lippukuntien tapahtumat/retket (jäsenmäärä yli 150)
 • muut perinteiset tai juhlavuoden tapahtumat
 • lippukunta ei ole viime vuosina saanut toivettaan

Ensimmäisen vaiheen kyselyyn pääset tästä: https://link.webropol.com/s/kamppakysely2023 (aukeaa 7.9.2022 klo 9:00 ja sulkeutuu 14.9.2022 kello 20.00)

Piirin ja Leirikesä ry:n tapahtumiin jo varatut vuorot: 2023 kalennterissa jo varatut vuorot

Välitäthän viestiä eteenpäin lippukunnassasi, jotta kaikki kämppiä tarvitsevat saavat varmasti tämän tiedon.

Tsemppiä syksyn aloitukseen!

Lisätiedot:

Timo Pääskynkivi
Kiinteistövastaava
050 511 2606
timo.paaskynkivi(at)partio.fi

Kategoriat
Kämppien varaaminen Tiedotteet

Vuoden 2022 kämppävuorot

Lippukuntien syksyn kämppäjaon aikataulu:

 • Ensimmäisessä vaiheessa kartoitetaan pääkaupunkiseutulaisten lippukuntien toiveet isoista ja tärkeistä tapahtumista kyselylomakkeella, ja ensimmäinen vuorojako tehdään näiden toiveiden perusteella.
 • Toisessa vaiheessa kämppävarausjärjestelmä avataan pääkaupunkiseutulaisille lippukunnille, jolloin loput vuorot jaetaan lippukunnille nopeusjärjestyksessä. Tämä tarkoittaa sitä, että lippukunnan tehdessä varauksen, lippukunta myös saa sen. Päällekkäisiä varauksia ei enää tehdä.

Marraskuussa varauskalenteri on avoin kaikille Partiolaisille sekä partion ulkopuolisille varaajille. Vuoden 2022 kesällä on Finnjamboree Kajo, joten muistathan siis suunnitella ajoissa Sudenpennuille ja Seikkailijoille oman leirin.

Tärkeät päivämäärät:

8.9.2021: Kyselylomake aukeaa klo 9:00 ja Päpan lippukunnat voivat hakea 1-2 vuoroa lippukunnan tärkeisiin tapahtumiin

15.9.2021: Kyselylomake sulkeutuu klo 20:00

22.9.2021: Vuoroja toivoneet saavat tiedon, että minkä vuoron saivat ja syöttävät vuoron tiedot järjestelmään

30.9.2021: Viimeinen päivä syöttää ensimmäisessä vaiheessa saatuja vuoroja järjestelmään

1.10.2021 klo 09.00: Päpan lippukunnat saavat tehdä nopeusjärjestyksessä varauksia järjestelmään

1.11.2021 klo 09.00: Kaikki partiolaiset ja Partion ulkopuoliset saavat tehdä nopeusjärjestyksessä varauksia järjestelmään

Ensimmäisen vaiheen kyselyyn pääset tästä:

https://link.webropol.com/s/kamppakysely2022

Kyselyn avulla on tarkoitus varata partiokämppien isoimpia kohteita lippukuntien omiin tai alueiden yhteisiin suuriin ja tärkeisiin tapahtumiin. Voit toivoa lippukunnallesi johonkin tiettyyn isoon tai tärkeään tapahtumaan kämppää. Esitä tarvittaessa myös vaihtoehtoinen kämppä- tai ajankohtatoive lomakkeella.

Jos lippukunnallanne on useita tällaisia tapahtumia, tee kustakin tapahtumasta oma hakemus. Älä kuitenkaan tee kaikista lippukunnan tapahtumista toivetta tätä kautta, sillä sekä pienempiä että isompia kämppiä muihin tapahtumiin voi varata myöhemmin lokakuun haussa. Katso tarkemmat tiedot ja ohjeet kyselystä! Lippukuntien yhteiset tapahtumat eivät vie paikkaa hakija lippukunnalta!

Ensimmäisen vaiheen jaossa painotetaan seuraavia tapahtumia

 • alueelliset tapahtumat
 • kahden tai useamman lippukunnan retket (yli 100 osallistujaa)
 • isojen lippukuntien tapahtumat (jäsenmäärä yli 150)
 • muut perinteiset tai juhlavuoden tapahtumat
 • lippukunta ei ole viime vuosina saanut toivettaan

Välitäthän viestiä eteenpäin lippukunnassasi, jotta kaikki kämppiä tarvitsevat saavat varmasti tämän tiedon.

Tsemppiä syksyn aloitukseen!

Lisätiedot:

Timo Pääskynkivi
Kiinteistövastaava
050 511 2606
timo.paaskynkivi@partio.fi