Kategoriat
Blogi Nuuksio

Yhdessä tekemisen iloa ja nuotiopaikan kunnostusta Nuuksiossa

Lauantaina 8.6. järjestettiin reipashenkiset talkoot Nuuksion partiokämppien rannan leirialueella. Tällä kertaa talkoiden tavoitteena oli parannella nuotiopaikkaa uudella tulipesällä sekä penkeillä ja rakentaa muutama metri uusia pitkospuita, jotta kulku rantaan onnistuisi myös märempään vuodenaikaan kuivin jaloin.

Uusia taitoja ja työkaluja

Talkoopäivä alkoi aurinkoisessa säässä lähes 20 innokkaan partiolaisen voimin. Nuuksion kohdevastaavan Antin johdolla jokaiselle jaettiin omat tehtävänsä ja kävimme yhdessä tuumasta toimeen.

Osa talkoilijoista pääsi kokeilemaan esimerkiksi kivien poraamista sekä muiden sähkötyökalujen käyttöä ensimmäistä kertaa, sekös hieman jännitti osaa osallistujia. Kokeneempien ohjeistuksella kuitenkin päästiin nopeasti hommiin ja opettelemaan uusia taitoja.

Ennen ja Jälkeen 📸: Petteri Ojala, Antti Ranki

Yhteishenkeä ja herkullista ruokaa

Talkoiden parasta antia oli ehdottomasti yhdessä tekeminen. Talkootehtävät olivat jaettu kolmeen projektiin, osa alkoi rakentelemaan pitkospuita, toiset uusia penkkejä ja kolmannet puuhastelivat uuden tulipadan kimpussa. Lisäksi muutama talkoilija oli hommissa keittiön puolella pitämässä huolta talkooeväistä.

Päivän alkana sää vaihteli aurinkoisesta vesisateeseen ja se rytmitti päivää lounaan ja kahvitaukojen lisäksi. Talkoohengen mukaisesti ruokana oli erilaisia grillattavia kasviksia, pastasalaattia, vartaita, makkaraa, patonkia ja tzasikia. Kahvien kanssa maistelimme mustikan ja mansikan makuisia Domino-keksejä.

Nuuksion talkoot 8.6.2024
📸 Tilma Nieminen

Lopputulos palkitsee

Osa talkoilijoista oli mukana menossa iltapäivälle, osa aivan myöhäisiltaan saakka. Pitkospuut saatiin valmiiksi ja nuotiopaikka myös lähes valmiiksi penkkeineen. Uusilla penkeillä on huomattavasti mukavampi istuskella leirinuotion ääressä ja pitkospuita pitkin on kulku partiokämpiltä rantaan sujuu entistä sujuvimmin.

Talkoissa oli mukana partiolaisia useista eri lippukunnista pääkaupunkiseudulta, isoin osallistujaporukka oli ehdottomasti Lauttasaaren Luotsitytöistä, jotka sattuivat olemaan Piilopirtillä viettämässä johtajien keväänpäätöstä. Nuuksion kohdevastaavan lisäksi paikalla oli myös Peurantuvan kohdevastaava Iikka, Nuuksion juuri pestattu uusi isäntä Sami sekä piirihallituksesta Y-suhteista* vastaava Lucas ja Y-suhteiden ryhmän puheenjohtaja Tiia.

Nuuksion talkoot 8.6.
📸: Tilma Nieminen, Petteri Ojala

Partiolaisten talkoot eivät ole vain työntekoa; ne ovat ennen kaikkea yhdessä olemista ja uuden oppimasta. Kiitos kaikille osallistujille –  jatketaan yhdessä tekemisen iloa myös tulevaisuudessa!

*PäPan kiinteistöryhmä toimii Yhteiskuntasuhteiden toiminnanalan alla ja vastaa Pääkaupunkiseudun Partiosäätiön Partiokämppien kehittämisestä yhdessä kiinteistövastaavan kanssa.