Kategoriat
Blogi

Yhteisillä partiokämpillä – osa 3

Partiokämppien ylläpidosta vastaa kiinteistövastaava yhdessä kiinteistöryhmän, isännistön sekä alueen huoltomiehen ja -yhtiön kanssa. Vierailemme kukin tahoillamme kohteilla säännöllisesti, mutta välillä meiltäkin menee asioita ohi silmien, paikat pääsevät repsottamaan tai emme osaa ajatella mahdollisia ongelmia mitä kämpillä vierailevilla käyttäjillä on. 

Yhteisillä partiokämpillä – blogisarjassa, käymme läpi tapoja, joilla jokainen partiokämpillä vieraileva voi vaikuttaa niiden viihtyvyyteen sekä kohteiden ylläpitoon kantamalla kortensa kekoon omalla vuorollaan.

Partiolaisen hyvä työ

Pienistä puroista kasvaa lopulta suuri virta ja tässä blogisarjan viimeisessä osassa keskitymmekin partioliikkeen perustajan Robert Baden-Powellin velvoitteeseen päivän hyvästä työstä.

B-P:n sanoin: ”Eräs tärkeä ritarivelvollisuus oli jokapäiväisen hyvän työn suorittaminen”. Rinnastaen partiolaiset ja entisaikojen ritarit hän jatkaa: ”Se on meidänkin velvollisuutemme”.

Tee ryhmäsi kanssa retkellä yksi hyvä työ!

päivän hyvä työ

 

Toivomme, että jokainen kävijä viihtyy ja kokee partiokämpät omakseen. Olemme koonneet jo osalle kohteista valmiin listan erilaisista hyvistä teoista, joita voi tehdä vierailun aikana. Osa toista on pienempiä, osa taas suurempia eli jokaiselle löytyy varmasti sopiva teko, jolla voi edesauttaa kämpän ylläpitoa, viihtyvyyttä ja toimivuutta. Myös omia hyviä tekoja voi lisätä listaan.

Yksikään hyvä työ ei ole liian pieni! Mikäli olette puuhailleet kämpällä vierailun aikana jotakin, kirjaa se ylös! Aktiivisuus luo aktiivisuutta ja ajantasaiset merkinnät auttavat myös kertomaan milloin kyseinen teko on viimeksi tehty (esim. ikkunoita ei tarvitse pestä viikottain 😉).

Jotta jokapäiväinen hyvä työ muistettaisiin, oli siihenkin B-P:llä hyvä neuvo: ”Kun nouset aamulla, muista että sinun on suoritettava hyvä työ jollekin sinä päivänä. Tee solmu nenäliinaasi tai huiviisi muistuttamaan tästä velvollisuudestasi”.

Tänä päivänä tuskin kovin monella on nenäliinaa taskussa muistuttamassa hyvästä työstä, joten kannustamme tutkailemaan hyvä työ listaa jo kohteelle saavuttuanne ja valitsemaan sieltä teille sopivan askareen. Retkeä tai tapahtumaa suunnitellassa voi jo puolestaan varata oman hetken päivän hyvälle työlle. Pienemmät työt tekee vaikkapa yksin tai kaksin mutta yhdessä niiden suorittaminen on hauskempaa! Yhdessä tekeminen on partion suola ja lasten kanssa puuhaaminen pienien talkoopuhteiden parissa puolestaan kannustaa kantamaan vastuuta.

Toivomme, että kohteiden käyttäjät – eli lippukunnat olisi mukana aktiivisesti kehittämässä ja huolehtimassa partiokämpistä. Aina ei kuitenkaan aikataulu anna myöten, joten on hyvä muistaa, että jokainen pienikin teko on askel eteenpäin. Oli kyse sitten vikailmoituksen tai kämppäpalautteen täyttämisestä tai sitten päivän hyvän teon tekemisestä!

Kiinnostaako partiokämppien kehittäminen? Tule mukaan piirin Kiinteistöryhmään! 

Ryhmä koostuu partiolaisista, joilla on halua kehittää piirin kämppiä ja leirialueita! Keksimme ja toteutamme erilaisia projekteja, joissa usein on vain taivas ja kiinteistövastaavan luoma budjetti rajana. Ryhmämme kehittää kämppiä, retki- ja leirialueita vapaaehtoisvoimin oman innokkuutemme ja mahdollisuuksien mukaan. Mukaan toimintaan pääset laittamalla sähköpostia ryhmän puheenjohtajalle tilma.nieminen@partio.fi

Lainaukset teoksesta Partiopojan kirja, WS Bookwell Oy, Juva 2002.